College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

Vacature wetenschappelijk beoordelaar Fysisch chemische eigenschappen en analysemethoden (FCE) m/v 36 uur

Het Ctgb staat voor deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Hoe? Door onze kennis in te zetten bij het ontwerp en de uitvoering van het toelatingsproces en toetsingskaders in Nederland en Europa. We zien een positie bij de Europese top (inhoudelijk en procesmatig) van toelatingsautoriteiten als een waarborg voor blijvende invloed op het nationale en Europese toelatingsproces.

Als ambitieuze organisatie streven wij naar een hoge kwaliteit en optimaliseren wij continu het toelatingsproces. Helpt jouw deskundigheid ons hierbij verder?

Wat…

Als Wetenschappelijk Beoordelaar FCE draag je zorg voor de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing van de besluitvorming door het College. Je maakt hiermee onderdeel uit van de afdeling Wetenschappelijke beoordeling & advisering (Wba)
Je treedt zowel intern als extern op als expert en adviseur op jouw expertisegebied.
Je verricht je werkzaamheden vrijwel altijd in samenwerking met andere disciplines en onder aansturing van een projectleider. Om dit goed te kunnen doen, omvat deze functie in ieder geval:

 • Opstellen van advies- en beoordelingsrapporten binnen het expertisegebied FCE.
 • Ontwikkelen en onderhouden van relevant netwerk.
 • Inhoudelijk beoordelen bezwaar- en beroepszaken.
 • Vanuit je expertisegebied adviseren over beleid, wet- en regelgeving door wijzigingen hierin te vertalen naar concrete aanpassingen in of vernieuwingen van de interne werkwijzen en systemen.

Waardoor…

Deze werkzaamheden voer je uit door het leveren van jouw
expertise op het toegewezen gebied en een juiste toepassing van het beoordelingskader. Je kunt je werk zodanig organiseren dat tijd, middelen en kwaliteit voldoen aan de gestelde eisen.
Ook anticipeer je op (internationale) ontwikkelingen. Kwaliteit is het uitgangspunt bij de advisering en voorbereiding van de besluitvorming. Uiteraard zorg je voor goede communicatie met interne en externe klanten.
Je bewaakt de onafhankelijkheid en transparantie van de onderbouwing van de besluitvorming. Je bent je bewust van de diversiteit en de complexiteit van het beoordelingsproces en houdt hierin rolvastheid en stabiliteit scherp in het oog.

Waarmee…    

Om een goede invulling aan deze functie te geven, heb je het volgende nodig:

 • Academisch werk- en denkniveau. We nodigen kandidaten met een HBO-opleiding, aangevuld met aantoonbare meerjarige werkervaring op WO niveau, tevens uit te solliciteren.
 • Scheikundige opleiding en/of achtergrond.
 • Aantoonbare werkervaring op het expertisegebied.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) en de Engelse taal (in geschrift).
 • Ervaring in risicobeoordeling is een pré.
 • Ervaring met projectmatig werken in een bedrijfsmatige omgeving.
 • Om kunnen gaan met belangen van alle betrokken partijen.
 • Communicatie- en sociale vaardigheden als natuurlijke eigenschappen.
 • Presteren en flexibiliteit zijn voor jou een basishouding.

Waarvoor...    

Je kunt van ons een stimulerende en uitdagende werkomgeving verwachten in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke betekenis. Er heerst een informele en professionele werksfeer. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je goede arbeidsvoorwaarden en een salaris conform schaal 10-11 van het BBRA, vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een keuzepakket aan arbeidsvoorwaarden.

Wanneer…

Je kunt solliciteren tot 8 juni 2017. Meer informatie kun je vinden op onze website. Je kunt ook bellen met dhr. Dr. Guus IJpelaar (Teamleider FCE), telefoonnummer 0317-471810. Je kunt je motivatiebrief en CV, bij voorkeur digitaal, sturen naar vacatures@ctgb.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel: vacature 17051706 WBO FCE.